Winnaars!

Op 25 september 2022 hebben Erwin en Bedrabbled Zelda de eerste plaats gehaald tijdens de OBB diploma dag bij KC Zeist.

We vinden altijd leuk als de door ons gefokte honden iets ondernemen met hun baas. Het is goed voor de band tussen hond en baas. Hieronder een verslag van Erwin over de diploma dag.
Erwin en Zelda gefeliciteerd!

Na Zelda in juni 2018 opgehaald te hebben als onbezorgde pup reutje, zijn we goede getrouw gestart met een basis cursus gehoorzaamheid bij de KC West-Friesland. Als snel bleek het een leergierig mannetje en kwam de “Wil To Please” boven tafel. Met veel plezier zijn wij dan ook na een jaar gestart met gehoorzaamheid A, deze met mooie cijfers en veel plezier afgerond te hebben. Besloten om te starten met de gehoorzaamheid B, maar snel hierna bleek het plezier en de resultaten om met je hond bezig te zijn de overhand te hebben en besloten om op wedstrijd niveau verder te gaan.

Na vele momenten van trainen was het op zondag 25 september zover, we hadden onze tweede wedstrijd bij KC Zeist. Na in het voorjaar net het diploma niet gehaald te hebben voor de OBB, bij de eigen KCWF. Ging de wekker vroeg aangezien we ons om 8.00 uur moesten melden in Zeist, hierna startte om 9.00 de wedstrijd met als eerste de groepsoefening, 1 min af en blijf en negeren andere honden, yes de eerste twee tienen waren binnen, hierna waren de individuele oefeningen aan de beurt, zoals los volgen, hoogte sprong, vlak apport, vak sturen, komen op bevel, enz., voor deze individuele proeven was mij niet duidelijk wat de cijfers waren geworden, en dan komt het wachten op de uitslag.

Daar waren de eerste uitslagen bekend, whow 238 punten behaald, dus dat diploma (minimaal 224 is Zeer Goed) was wel binnen gehaald. Nu de prijsuitreiking nog aangezien de cijfers voor het volg werk, dan pas bekend worden nog even wachten.

Wat bleek we hebben de eerste plaats behaald met 268 punten, dus dat diploma werd een brevet, met een Uitmuntend (minimaal 254 punten) als prestatie uitslag.

Hieruit blijkt dat je met veel geduld, veel training ‘s plezier en een dosis doorzettingsvermogen veel kan bereiken.

Zelda en ik gaan door voor de OB1, als is het alleen al om plezierig samen met je hond bezig te zijn.