True Friend Tommie

Net als de andere nieuwe baasjes konden we bijna niet wachten tot we onze pup, reutje blauw, mee naar huis mochten nemen. Met het doorknippen van het bandje werd reutje blauw onze Tommie. Na veel goede raad en nog een dikke knuffel van Anita en Marja ging hij dan met ons mee naar zijn nieuwe huis.

 

Inmiddels is hij niet meer bij ons weg te denken, hij hoort er helemaal bij en niemand gaat weg of komt binnen zonder Tommie even een knuffel gegeven te hebben. Af en toe is het best moeilijk om streng tegen hem te zijn, want het is zo’n lieverd. Het is een echte kroelhond en er wordt dus ook volop geknuffeld en gekroeld. Maar spelen is ook het einde, samen een trekspelletje doen of een knuffel weg gooien en dan weer ophalen. Op het moment is het even rustig aan met de trekspelletjes want hij is volop aan het wisselen.

Inmiddels zit de puppycursus erop. Het was een wisselend succes, er was zoveel te zien dat Tommie regelmatig werd afgeleid. In het nieuwe jaar gaan we verder met de volgende cursus.

 

In de tuin vermaakt hij zich ook prima, jagen op de blaadjes die de wind wegblaast of kijken wat er onder het gras zit (soms moet je wel diep graven om te zien wat eronder zit, de baas is daar niet altijd blij mee!). Tot voor kort hadden we ook een jonge buurpoes, maar die is helaas verhuisd. Ze waren helemaal gek op elkaar en de poes zat vaak buiten te wachten tot Tommie kwam.

 

Er wordt ook iedere dag een wandeling gemaakt waarbij hij los mag en dat is helemaal feest, rennen over het gras, dwars door het bos en inmiddels heel voorzichtig de eerste stapjes in het water. Dat was in het begin best eng en hij liep met hoog opgetrokken pootjes door het water om zijn dummie op te halen. Nu rent hij door de plassen en vindt het prachtig als je door het water loopt te stampen. Echt gezwommen heeft hij nog niet, maar dat komt vanzelf, voorlopig is het alleen nog pootje baden.

 

Twee dagen in de week gaat hij naar zijn vriendin Faja, ook een golden die 10 dagen jonger is dan hij, maar ze laat zich zeker niet op de kop zitten door Tommie. Faja is een stuk donkerder dan Tommie en wij noemen hen dan ook Duo Penotti. Het liefst lopen ze samen te stoeien maar gelukkig zijn er ook momenten dat ze even slapen en als het echt te gek wordt moeten ze om de beurt een tijdje in de bench.

 

Ik kan nog wel een A4-tje volschrijven over onze grote vriend, maar ik laat het hier maar even bij.

Tot de volgende keer,

Piet, Yolande, Jasper en Mark en Sophie, en natuurlijk een dikke knuffel van Tommie

December 2012

 

Tommie in de sneeuw!

 

 

Wat een feest was dat vorige week, volop sneeuw om in te spelen. Voor Tommie kon er niet genoeg sneeuw liggen en het liefst was hij de hele dag buiten. De training ging dinsdagavond niet door (wat het vrouwtje helemaal niet erg vond), maar wel op zaterdag voor het eerst getraind bij de apporteersport. Dat was wel lachen, Tommie haalde de dummy wel, maar naar het vrouwtje brengen ho maar, het was veel te leuk om keihard mee weg te rennen. We blijven het echter proberen en zolang we het allebei leuk vinden gaat het goed. Tommie wordt al een echte hond, het puppy-achtige is er nu wel vanaf en hij heeft een prachtige dikke vacht. Hij heeft inmiddels ook al zijn tanden en kiezen gewisseld. Hij wordt deze week alweer een half jaar. Het is niet te geloven dat hij eigenlijk nog maar zo kort bij ons is, hij is niet meer uit ons gezin weg te denken en hoort er helemaal bij.

 

Yolande, Piet, Jasper, Mark en Sophie en uiteraard Tommie!

 

Januari 2013