Teun

Hallo

Ik ben een zoon van Emma, ben momenteel 10 maanden oud en ik woon in Castricum samen met nog 2 huisgenoten Sam (rode kater) en Mop (zwarte poes) en mijn vrouwtje natuurlijk. Zij heeft mij de naam TEUN gegeven waar ik hartstikke blij mee ben.

 

Ik was al gauw zindelijk toen ik in Castricum ging wonen (7 weken oud), maar dat kwam absoluut door de goede zorgen van Anita en Marja.

De bench vond ik na een paar weken wel genoeg, ik wilde mijn vrijheid die ik gelukkig ook kreeg. Nu slaap ik lekker in mijn mand, de deurmat of op een kleed.

 

Mijn vrouwtje zat de eerste weken regelmatig met haar handen in haar haar. Want ja, zo makkelijk en rustig was ik als pup natuurlijk nog niet. Ik wilde er ook ’s nachts nog wel eens uit om te plassen of te drukken. Dus het slaapgebrek zorgde ervoor dat mijn vrouwtje zich wanhopend afvroeg of ze er wel goed aan had gedaan om een pup in huis te nemen. Maar ze was gewaarschuwd en daar ging ze dan maar van uit. Na een paar weken zou het beter gaan had Marja gezegd en dat was inderdaad zo. Ik begon al beter te luisteren en mijn vrouwtje was aan het dagelijks ritme gewend van het uitlaten.

 

Ik ga nu bijna ieder dag naar het park, soms lopend, soms in de hondenfietskar en als het regent met de auto. Daar kan ik zwemmen en spelen met grote en kleine vriendjes. Ga ik niet naar het park dan neemt mijn vrouwtje me mee naar het strand, het Heilooër of Bergens bos. Soms rol ik lekker in een modderpoel en ben dan geen Golden Retriever meer maar een Black Retriever.

Ook ben ik al met mijn vrouwtje op vakantie geweest naar Appelscha waar ik veel in het Drents-Friese Wold gerend en gesnuffeld heb. Tijdens de Natte-Neuzen route hoefde ik niet aan de lijn en kon dus lekker mijn gang gaan zoals boomstammen proberen mee te nemen.

Iedere week ga ik trouw naar de hondencursus waar ik veel leer, zoals netjes naast mijn vrouwtje lopen, niet trekken aan de riem, apporteren etc. Ben wel erg moe als ik thuiskom maar dan krijg ik altijd wat lekkers. De puppy-cursus heb ik goed doorlopen en ben nu bezig met de A-cursus.

Marjon en Teun

 

Castricum, 14 oktober 2012.

 

Groetjes,

Marjon en Teun

 

Januari 2013