Storm

Dag beste lezers,

Mijn naam is Hennie. Ik woon samen met mijn 2 dochters in het centrum van Gorinchem. In het verleden hebben wij in het gezin altijd Golden Retrievers gehad,  Nou ja, dat wil zeggen vanaf 1985. Onze laatste hond (Taco) hebben wij in de zomer van 2009 in moeten laten slapen.  Na wikken en wegen hadden we besloten in de jaren daarna niet meer voor een hond te kiezen. Dit in verband met mijn eigen gezondheid (astma). Maar we hebben altijd gezegd.. Zeg Nooit Nooit.

 

Toen mijn jongste dochter in november 2014 vertelde dat zij informeerde naar een Golden pup voor haar zelf was ik zeer aangenaam verrast. Stiekem blijven die trouwe viervoeters toch altijd je hart stelen. Dus in januari kwam haar kleine  golden pup “Daan” hier in huis. Eenmaal hier in huis wen je erg aan het feit dat er een levend wezentje in huis is. Ook al praat het niet terug.. Het is wel aanwezig en geeft je een hoop liefde. Nou gaat mijn jongste dochter inclusief Daan (haar Golden) in februari 2016 op zichzelf wonen. Dat betekend niet dat ik Daan nooit meer zie, maar toch is hij niet dagelijks in mijn aanwezigheid.

 

Na enige twijfel en overleg met mijn 2 dochters heb ik na lang wikken en wegen het besluit genomen om toch weer voor een Golden retriever te gaan. Omdat de pup van mijn dochter me erg aansprak qua uiterlijk en karakter ben ik vrij snel contact gaan zoeken met Marja en Anita (Bedrabbled fokker).

 

In de zomer van 2015 zouden zij een nestje verwachten uit de combinatie van Naomi en Mylo. De hond van mijn dochter heeft de zelfde vader (Mylo). Dus Brothers from other mothers. Marja en Anita hielden ons van elke vordering op de hoogte. Niet alleen betreft Naomi en haar pups maar ook van de andere honden. Dat blijft natuurlijk leuk om te horen.

 

 

En ja daar was het moment supreme, 7 juli 2015 werd onze kleine “Storm” geboren. Samen met 2 zusjes en 1 broertje. Al snel mochten we de kleine pups komen bewonderen. Vanaf de eerste keer op bezoek was het de favoriete pup van mijn oudste dochter (bandje paars). En na 7 weken mocht hij dan eindelijk mee.  Samen met mijn jongste dochter en schoonzoon op naar Beverwijk.  Wij waren verbaasd over hoe relaxt Storm de autoreis heeft ervaren. Vanaf de eerste minuut viel hij in een diepe slaap en werd pas wakker toen we thuis aankwamen.

Daar begon een groot nieuw avontuur voor Storm en ons als gezin. Storm had er natuurlijk wel een grote broer bij dus voor hem in sommige opzichten wel makkelijker , dan dat je “alleen” de grote onbekende wereld moet gaan verkennen.  Vanaf de eerste dag echte kameraden op alle fronten. Samen spelen samen eten en samen slapen. Daan keurt veel van Storms gedrag goed alleen heel soms als het even te ver gaat piept of gromt hij een keer. Alleen maar goed want Storm moet wel weten dat hij de 2e plaats heeft in de rangorde. Storm nemen we net als Daan overal mee naar toe. De markt, het winkelcentrum, de kermis, de puppy training, het bos en ga zo maar door. Storm is best wel een bikkel. Hij is eigenlijk nergens bang voor.

Storm groeit als kool hij weegt met 17 weken al 18 KG. Dus stiekem loopt hij kilo voor op zijn schema. Alleen beweegt hij veel dus is hij verre van dik.

Storm vind het heerlijk om buiten met alle speelkameraden lekker door het gras te rauzen, zijn neus door de blaadjes te halen en op z’n gemak op een stok te gaan liggen kauwen. Wij genieten iedere dag van onze lieve schat Storm maar ook zeker van z’n half broer Daan.

 

 

Groetjes,

 

Hennie

 

November 2015

 

 

December 2015

Storm heeft zijn puppy diploma!

April  2016

Storm heeft deelgenomen aan de clubdag van KC Gorinchem.

Storm is

Allround Clubkampioen 2016

Beste agility hond 2016

Clubkampioen elementaire gehoorzaamheid 2016
 Clubkampioen agility pre-beginners 2016.

 

In zijn leeftijdscategorie!!