Sarah Amana

Hoewel ik me, nadat ik mijn vorige Golden Sammy (13 jr en 9 mnd) op 4-11-2013 had laten inslapen, had voorgenomen om dit verdriet niet meer mee te maken. heb ik op 20 augustus samen met mijn zus Sarah opgehaald.

Ik miste het wandelen in weer en wind  en het altijd blij zijn wat iedere goede Golden heeft!

 

Na lang zoeken kwam ik bij de Bedrabbled site en na een gesprek wist ik het zeker, hier wilde ik een pup halen. Geen gezeur over wit, bruin of pimpel paars. Het gaat alleen om het fokken van gezonde hondjes met een goed karakter.

 

En dat is Sarah een vrolijk, vriendelijk en sociaal hondje.

 

We zijn nu 2 maanden verder en Saartje heeft haar draai gevonden, vriendjes met de kat en iedereen.

Ze maakt het leven leuker en is zoals dat hoort een echte Bedrabbled, ieder modderplas is raak.

 

We zullen nog vele wandelingen maken en vast nog het nodige beleven. Bedankt Anita en Marja voor mijn “prinses”!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Sonja

 

November 2014

 

Beste mensen

Als je een golden retriever wilt, is een bedrabbled een aanrader!

Sarah is inmiddels 11 maanden en uit gegroeid tot een grote meid, waarover elke dag wel iemand zegt "wat is die hond vrolijk".

Er is ook maar één beschrijving voor haar. LIEF  ,  tegen iedereen mens en dier.

 

Iedere dag geniet ik van haar  gehuppel als ze los mag. Ze heeft vanaf de eerste dag op veilige plaatsen los gelopen, dus let ze goed op mij en is altijd binnen een bepaalde cirkel om me heen.

 

Natuurlijk duikt ze in moddersloten en gaat wel eens achter de eenden aan, maar zodra ik fluit, draait ze om en komt terug.

 

Bedrabbled Sarah

Sarah speelt met Bobby

Favoriete bezigheden behalve zwemmen, takken verzamelen en spelen, vooral knuffelen en het liefst op schoot. Ze houdt absoluut niet van ruw spelen en speelt het liefst met haar vriendinnetje Bobby, die is klein dus gaat ze languit liggen, zodat ze op gelijke hoogte zijn.

 

Het is ook een signaal hond ;) als ik in een andere kamer ben en de telefoon niet hoor, laat ze een oorverdovend gejank horen. Ik heb het uitgeprobeerd door bij de buren naar huis te bellen, maar het bleek, dat ze stil is als de telefoon gaat en ik weg ben.

 

Kortom het is een top hond, waar iedereen blij van wordt.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Sonja

Mei 2015

Sarah mag niet op bed

Sarah in het park

Sarah's horror story.

 

Eind mei werd Sarah voor het eerst loops. wat ook betekende dat ze eind september gecastreerd (ja, zo heet het ook bij teven!) zou worden. Anita heeft op alle mogelijke wijze geprobeerd me ervan te weerhouden, maar ik wil geen 9 honden en ik zou geen één van de puppies weg laten gaan.

Begin juli was er een hotspot, niet ongebruikelijk voor goldens, scheren, zalf erop en na een week uit het water is het over. Toen begonnen de bultjes, die stuk werden gebeten en ontstoken raakten eerst op de schouders toen op de rug en langzaam in 2 maanden ging de uitslag naar de buik.

Dierenarts geraadpleegd VOEDSELALLERGIE of atopische allergie. Spray, shampoo en overzetten op alleen rundvlees niets werkte. Naar een andere dierenarts VOEDSELALLERGIE doorgaan met alleen rund en anders eventueel geit of paard. Dit moest minstens 6 weken.

 

Na zoeken, vragen en bellen, goede kliniek gevonden met 24 iuurs service voor een laproscopie, want dan zijn ze na 3 dagen weer opgeknapt! Op 25 september Sarah daar gebracht "ja uitslag op de buik, voedselallergie dus niets bijzonders". Na 2 dagen werd ik 's nachts wakker van een jankende hond die aan het braken was, kliniek gebeld 3.00  's nachts naar de dierenarts, echo (niets te zien), injecties tegen pijn en braken. Echt bedrabbled hondje dus nog vriendelijk kwispelen tegen de dokter, die dacht dat het wel zou gaan zo.

 

In de loop van de ochtend werd ze slomer, wilde niet eten dus weer gebeld en "nee, ik wilde het niet nog even aankijken".

In de kliniek  werd ze meteen aan een infuus gelegd en moest blijven.

Telefoontje toen ik weer thuis was, dat de arts zich ernstig zorgen maakte, uur later weer telefoon of ik onmiddellijk wilde komen, want 3e echo gemaakt en er zat vocht in de buik, ze ging weer onder narcose, buik moest open.

 

In het kort: buikvliesontsteking, 500 ml pus/vocht verwijderd, buik dagen open en gespoeld.

Niet weten of ze de volgende dag zou halen. Na 4 dagen ging het met dwangvoeding iets beter en kon de buik dicht, de volgende dag kreeg ik, zoals de dierenarts zei, een zeer verzwakte intensive care patiënt thuis. Ging één week redelijk, toen begon ze 3 à 4 liter in een etmaal te drinken en om het uur moest ze plassen.

In de weken daarna is ze op alle verschrikkelijke ziektebeelden getest veel overleg met de universiteit van Utrecht vanwege een te hoog caciumgehalte in het bloed. Voor iedereen, die wil weten welke ziektes (geen aanrader) google op hypercalciëmie bij hond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anita en Marja, die alle steun gaven, die je maar kan wensen, hebben haar toen een paar dagen genomen, want ik was langzamerhand doorgedraaid.

Na 3, 4 weken leek het drinken zowaar wat minder te worden.

Er werd besloten om haar verder te laten aansterken, omdat alle ziektes gelukkig niet gevonden werden in de testen, vonden de heren aan de universiteit, dat ze vermoedelijk op deze manier de restanten van de buikvliesontsteking zelf opruimde.

 

Na 2 maanden op 25 november kwam de uitslag van de laatste bloedtest, alle waardes goed en alles is nu "normaal".

 

Sarah is weer op gewicht en spieren ontwikkelen zich weer, ze is veranderd door de "hel" waar ze doorheen is gegaan, ze is wat introverter, maar ook dat komt wel weer goed.

 

Ze heeft GEEN VOEDSELALLERGIE, eet gewoon weer alles net zoals voor de uitslag begon. Waarom ik dit verhaal deel met iedereen, opdat anderen die het vinden op het internet er hoop uit kunnen halen en de hype van al die diagnoses van voedselallergie eens stopt!

Dan was de uitslag die ze had voor de operatie anders bekeken, vermoedelijk was het een infectie die in de huid zat.

Ik heb weken gegoogled en gezocht naar een verhaal met een positief einde, omdat je gek wordt van de onzekerheid en alle dagen en weken dat de uitslagen op zich laten wachten.

 

Anita en Marja, lieverds bedankt voor alle steun en hulp, die ik van jullie heb gehad!

Wat zijn we allemaal blij, dat mijn meisje er nog is en weer terwijl ik "nee" zeg het water inspringt,  speelt en mede door af en toe in het Bedrabbled roedel mee te draaien weer zichzelf wordt.

 

Op naar 2016 en dierenartsen zijn aardige en meelevende mensen, maar mijn wens is dat ik ze alleen nog maar zie voor de vaccinaties!!!!!!!!!!

 

Alle Bedrabbled hondjes en iedereen een gezond en gelukkig 2016!

 

 

11-12-2015

Sonja

 

Een update over Sarah laatste bericht is al weer bijna 2,5 jaar geleden.

Kleine opsomming omdat Sarah oorontstekingeen uitslag bleef houden uiteindelijk bij een dermatoloog beland in oktober 2016.

Ze bleek een bacterie bij zich te hebben vergelijkbaar met de ziekenhuisbacterie bij mensen.

Zware antibiotica kuur en daarna viel weer het woord voedselallergie en reed ik boos naar huis met speciale brokjes.

Volgende ochtend Caspar Broekman gebeld, dierenarts met daarnaast opleiding acupunctuur, Chinese kruiden en homeopathie, na mijn verhaal kon ik de volgende dag komen.

Ik kreeg te horen, dat Sarah een heel ziek hondje was en dat hij 1,5 jaar nodig had en ze dan weer in orde zou zijn.

Door crashtest (8 weken konijn wat ze nog nooit had gehad en dan van de ene op de andere dag terug op Duck) uitgesloten, dat het om voedselallergie ging.

Er was volgens hem wel een allergische component. In het kort 4 acupunctuur behandelingen, chinese kruiden en homeopatische druppels in de loop van 1 jaar.

Nu al sinds een jaar in orde geen vreemde ontstekingen of uitslag meer, als ze wat jeuk heeft een mespuntje kruiden door haar eten een paar weken en net als vorig jaar 1 keer per 3 weken homeopathische druppels tegen de pollen van maart t/m september.

 

Ze zwemt weer veel zonder steeds last van d'r oren te hebben heeft een gezonde huid hoe het werkt weet ik niet en interesseert me ook niet.

Ze is de vrolijkheid zelf en zo ontzettend braaf, dat je blij bent als ze een keer niet luistert of in een prutsloot springt :)

Ze is lief vooral met kinderen en heeft eindeloos geduld met pups. Agressie begrijpt ze niet, maar ze heeft er een feilloos gevoel voor, als ze een hond ontwijkt, klopt er ook iets niet mee.

 

Verder doen we samen aan plastic opruimen, ieder plastic flesje onderweg wordt mee genomen naar de eerstvolgende prullenbak en ingeruild voor een koekje.

 

Zo kan ik nog wel even doorgaan, het leven met Sarah is leuk en ze is alles wat ik in een golden retriever zoek.

Een tophond waar ik nog jaren plezier mee wil hebben!

 

 

Amsterdam, 3-6-2018, Sonja