Bedrabbled
Golden Retrievers

Minpunten????????? Zijn die er echt? Nou en of! Misschien heb je het knopje Bedrabbled al bekeken. Dan heb je één minpunt al te pakken. Want dat Goldens viezerikken zijn is een ding dat zeker is. Ze zijn gek op viezigheid. En dat kan variëren van pas gemaaid gras tot kadavers. Even er aan ruiken en daar gaan ze. Ze rollen er lekker doorheen. Een koeienvlaai krijgt meestal dezelfde behandeling.

 

Ze zijn gek op water. Een Golden kijkt daarbij niet kritisch naar de kleur van het water. Als het maar nat is. Als je lekker hebt gewandeld, en daar moet je echt van houden als je aan een Golden begint, moet je ook weer naar huis. De meesten van ons wonen niet aan de rand van een bos of park. Wij gaan altijd met de auto. Ook als onze dames een vies bad hebben genomen gaan ze graag weer mee naar huis. Denk dus maar niet dat je het hebben van een Golden kunt combineren met een brandschone auto. Want weer of geen weer, die hond heeft zijn wandeling echt nodig. Of het nou vriest of dooit.

 

Bedrabbled
Daan

 

Eenmaal thuis aangekomen gaan ze vrolijk mee naar binnen. En daar gaat het lopen helaas niet over in zweven. Dus… vieze pootafdrukken op de vloer. Als ze éénmaal opgedroogd zijn dan valt eventueel zand vanzelf uit hun vacht. Op de vloer. Mogen ze op de bank??? Je raadt het al….. Denk daar van te voren over na. Want wat mag dat mag ALTIJD. Wat niet mag, mag NOOIT.

 

Ongeveer twee maal per jaar gaat een Golden uit vacht. De oude haren vallen dan uit. En dat zijn er best veel!! Die vind je dan ook overal terug. Natuurlijk kun je de hond gewoon regelmatig kammen. Maar toch kom je steeds weer haar tegen.

 

We gaan nog even naar het moment dat de pup mee naar huis gaat. Die pup is nog niet zindelijk. Dat moet je hem leren. Natuurlijk doe je er alles aan om hem zo snel mogelijk zindelijk te krijgen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit geld ook voor de hoekjes van de meubels waar wel eens een tandje in gaat. Ze kunnen ook wel eens slopen!!!!

Fleur heeft zich vermaakt.                                                                               Het werk van Noah.

Het slopen kan soms erg ver gaan. Een goed voorbeeld is onze eigen tuin.

 

Wij hadden een groene tuin met konijntjes......                                               ......kleine Sophie was gek op graven......

......en Marit hielp graag een handje........                                                     .......en de tuin werd woest en ledig.........

.......dan maar nieuw gras leggen........                                                            .......en de honden moesten heel lang achter het hekje.......

......en na een half jaar....                                                                               ........dan maar bestraten.........

.....de tuin heeft nu twee delen........                                                             .........de honden hebben hun eigen graaf plek.

En dan de vakantie. Gaat de hond mee? Alleen thuis blijven is geen optie.

Ook een hond is wel eens ziek. Je kunt hem natuurlijk verzekeren. Dat is mooi. Maar hij heeft dan soms ook extra verzorging nodig!!

 

Denk nu niet dat we er op uit zijn om iedereen af te raden een Golden te nemen. Het zijn geweldige honden. Ze zijn fantastisch te trainen. Maar dat gaat niet vanzelf. Het zijn echte kameraden. Wandelingen met een Golden zijn nooit saai. Ze zijn gek op gezelligheid. Houden van knuffelen en lekker eten. Ze weten wat genieten is. We hebben er nog geen dag spijt van gehad ooit met een Golden te zijn begonnen. Maar het zou niet eerlijk zijn om alleen maar te juichen.

 

Als de bovenstaande minpunten je er niet van weerhouden om een Golden te nemen blijft er maar één minpunt over. De kans is zeer groot dat je de hond overleeft. Er komt een moment dat je afscheid moet gaan nemen van een geweldig maatje. Maar het verdriet daarover zal zeker niet op wegen tegen de fantastische jaren die je samen met je hond hebt gehad.