Luuk
8 mei 2008 - 8 augustus 2017

 

Onze Luuk !

Klinkt wat eigenwijs, die naam, maar eigenlijk typeert dat wel de hond die we 3 jaar geleden haalde bij Marja en Anita en was daar mee ook gelijk het type hond wat we zochten…lekker wat tegendraads, eigen willetje, maar toch ook weer een hond die goed luistert. En een hond die af en toe grapjes maakt…ook mooi meegenomen…Zo hadden we het vooraf aangegeven en zo kwam het ook uit…komt nog bij dat Luuk erg lief is en we eigenlijk nog nooit een hond hebben gehad die zo vreselijk lief was/ is .

 

Och ja, als de dag van gisteren herinneren we het ons  nog …Luuk ging op pupcursus, maar was bij ieder onderdeel al snel verveeld….alsof hij wilde zeggen….als ik iets 2 x hier moet doen, dan weet ik het verder wel… hij pakte alles razendsnel op en vond vaak die trucjes op het schooltje te simpel en te weinig uitdagend. Hier thuis heeft hij echt zijn stek gevonden. We wonen buitenaf  en we hebben 2 paarden waar Luuk als snel kennis mee maakte…het deed hem niets die grote beesten in zijn omgeving te hebben. Dapperrrrrrrrrrrrrr.

 

In die tuin vond Luuk al snel zijn stukkie grond, en dat is dan ook zijn werkplaats geworden zeggen wij altijd…Luuk is gek op hout…en alles van hout of het nu takken zijn of andere stukjes hout…alles wordt meegenomen naar zijn werkplaats, waar alles keurig vermalen wordt. Je tuin blijft er opgeruimd bij, maar je grasveld is een houtkerkhof ! Met het grootste gelijk van de wereld gaat hij bezoekers achterop die richting zijn werkplaats lopen, alsof hij wil zeggen….je blijft wel van mijn spulletjes af! Het is hier regel geworden dat we bijna iedere avond voetballen. Luuk is er dol op en vergeten is er niet bij, want hij komt je met bal en al halen. Wil je niet, dan zal hij niet gaan vervelen, totdat je wel meegaat…neen hoor, hij gaat dan gewoon wat anders doen. Hij is erg goed in de bal dood leggen zoals dat in de voetbalwereld plegen te zeggen. Luuk heeft het gekopieerd van de grote mensen en is echt in staat een bal vanaf grote afstand echt stil te leggen.

 

De allergrootste hobby is natuurlijk en het zal bij zijn broertjes en zusjes waarschijnlijk niet anders zijn….zwemmen…Het fijne met Luuk is dat hij prima zwemt, maar ook blijft gehoorzamen en meestal onmiddellijk terug komt als je hem roept. Je hoeft niet altijd van alles in het water te gooien, om hem aan de gang te houden, want Luuk trekt zelfstandig zo zijn baantjes…ik zit te wachten tot ie eerdaags bij wijze van spreken de rugslag demonstreert.

Natuurlijk mogen we nog een andere belangrijke hobby van Luuk niet vergeten en dat is televisie kijken. Luuk kijkt graag naar dierenfilms. Hij gaat dan echt voor de televisie zitten en soms kijkt hij achter het toestel, waar het dier blijft of gebleven is. Hoe vast hij ogenschijnlijk ook lijkt te slapen…een stukje tv met een dier en hij zit al voor de teevee. Is Luuk een dierenvriend ?....waarschijnlijk wel….een haas in het veld…hij huppelt er vrolijk naar toe zonder servet en bestek….hij weet niet goed wat hij er mee moet…tikkertje spelen misschien ? Duidelijk gevalletje van geen jachtinstinct…gelukkig !

Luuk is eigenlijk een hond gebleken die zich prima aan zijn omgeving en ons aanpaste en dat bijna alles snel begrijpt etc. Een gemakkelijke hond derhalve. Luuk had nog veel meer kunnen leren, maar  tijdsgebrek  heeft eigenlijk steeds roet in het eten gegooid. Een paar maanden is Luuk op de cursus geweest voor speurhondtraining, waarvoor  hij een bijzondere aanleg leek te hebben. Maar zoals ik al zei ontbrak het met een eigen zaak aan voldoende tijd om iedere week een paar keer met Luuk naar de training te gaan.

In die tijd, hij was toen 1 jaar oud kwam er nog een andere kink in de kabel, waardoor de cursus niet voort gezet kon worden . Onze dochter ging voor een maand naar Amerika en liet haar American Stafford bij Pa en Ma achter om te logeren…dat hebben we geweten. De hele dag hing het beestje aan de kaken van Luuk. Die hond was niet rustig te krijgen, die ging niet slapen en bleef Luuk opzoeken. In het begin hadden we niets in de gaten, maar toen we naar de training gingen viel het op dat de haren van zijn kaken nat bleven. De hondeninstructeur keek er aandachtig naar en we ontdekten veel pus en ontstekingen. Snel naar de dierenarts die bijna honderd door en door beten vaststelde aan beide kaken. Luuk ging onder narcose, werd geschoren en geschoond, en kreeg zo’n vervelende kap te dragen.

Luuk maakt geen grote reizen met ons, die zijn meestal te ver weg of naar te warme gebieden. Luuk elders tijdelijk onderbrengen is nooit een probleem….de witkop heeft veel fans, vooral dames die hem zo knap vinden en graag met hem knuffelen…de macho !!!!! Hij blijft hij lekker thuis of bij zijn tijdelijke oppas. Hij vindt het prima, want hij is eigenlijk niet zo van de druktes. Hij is een echte plattelandshond gebleken, die zich uitstekend weet te vermaken. Ach Luuk heeft genoeg avontuur in zijn leven tussen de andere dieren hier en zijn omgeving en de uitjes die we maken naar zout of zoet water, bos en heide…..en bijna iedere dag heeft hij zo zijn droomuurtjes, waarbij hij met luid gejank alles herbeleefd….o, ja slaapt uw golden ook vaak op zijn rug en daarbij schaamteloos laat zien welk geslacht hij heeft ?

Luuk is de hond geworden die wij hadden gehoopt en we zijn er intens gelukkig mee. Het was een hele stap om weer aan een hond te beginnen destijds, omdat we er in korte tijd 2 verloren waren. Maar dankzij bemiddeling van Cocky , een vriendin van Marja en Anita, kwamen we in contact met Luuk. Luuk is een hond met een oneindige vrolijkheid en een echte Bedrabbled. Dat komt niet altijd uit natuurlijk….gelukkig is een van de auto’s een station die speciaal voor dierenvoer en als taxi voor Luuk is bedoeld, want anders was het toch al te Bedrabbled. Luuk is een hond die vaak beschouwd zoals we dat al snel opmerkte. Hij kan echt aan de rand van de tuin gaan zitten en eindeloos de polder in turen, alsof hij echt alles bijna menselijk registreert. Luuk is ook de hond die gewoon tijden in de tuin kan gaan liggen, en alle rust neemt die hij nodig heeft, zonder dat hij jou uit het oog verliest. Luuk…een leuke naam, die hem wel goed beschrijft en die als je de naam gaat uitzoeken voortkomt uit Lucas, wat weer staat voor licht ! Tja en licht in ons leven brengt hij zeker….als het een dag niet mee zit is dan daar ons licht, onze vrolijke opvrolijk makker, die nooit iets te veel is.

En Luuk boft,want zijn baasje gaat met pre pensioen en zal dus  meer thuis zijn. Daarnaast zal Luuk nog veel knuffels gaan ontvangen van onze toekomstige gasten , want we hebben zojuist een Bed en Breakfast geopend. Hij zal nog veel harten doen smelten…hij weet hoe het werkt !

En mocht u in West Brabant of Zeeland komen en u ziet een zilver metallic stationcar met uit het achterraam een grote golden kop….gegarandeerd dat het Luuk is, die ons mee uit rijden neemt.

De groeten van Luuk

Jeannie en Peter van Langerak, juni 2011