Kenzo

Het gaat gelukkig de goede kant op met Kenzo, na een best moeilijke start, voornamelijk door onze fouten. We zijn veel te lief en niet streng genoeg voor hem geweest, maar gelukkig op tijd gecorrigeerd en nu genieten we heel veel van elkaar!

Hij is super mooi en heel erg slim, hij hoeft niet eens te praten, hij begrijpt alles (in beiden talen…Spaans en Nederlands.) Hij laat je ook duidelijk merken wat die wel en niet wil. Hij is ook heel waaks, niet altijd handig, soms hebben wij geen post.... de postbode durft de tuin niet in.

Verder is hij absoluut gek op water, eigenlijk op zwemmen. Een bal of stok ophalen uit het water interesseert hem niet. We zijn veel ballen kwijt daardoor. Het gaat hem allen maar om het zwemmen! Het lijkt wel dat hij net als onze twee kinderen aan topsport wil doen.

Kenzo geeft geen problemen als hij losloopt. Hij heeft dan nooit ruzie en speelt ook met andere honden. Aan de lijn is het een ander verhaal. Dan is hij niet zo vriendelijk naar andere reutjes en soms ook andere reutjes niet naar hem. Dat vind ik best lastig.

Ik hoop, dat dat ook goed komt. Kenzo is niet gecastreerd en dat zijn we in principe ook niet van plan. Daar zijn we niet zo’n voorstanders van.

Caroline Rota (juli 2011)