Kensi

Langleve Google! Zo ben ik bij Marja & Anita terecht gekomen. Eerst heb ik een aantal keer gebeld met Anita en in januari 2017 ben ik op de keuring geweest bij de dames en bij Stacey (de mama van Kensi). Gelukkig zat het van alle kanten wel goed en toen was het wachten geblazen. Het duurde eventjes voor Stacey loops werd maar in juli 2017 was het dan eindelijk zover. Het hele traject van loopsheid, dekking en geboorte werd ik goed op de hoogte gehouden door Marja & Anita.

Op 29 september 2017 was het dan zover, de pups van Stacey zijn geboren! En gelukkig zit er een klein puppymeisje voor mij bij Kensi. Ik ben bijna elke week wezen kijken in de laatste week heb ik samen met Marja al een stukje socialisatie gedaan met Kensi. De pups zijn krantzindelijk als ze het nest verlaten, helemaal super dus!

Na lang wachten mocht ik op 21 november 2017, Kensi ophalen. Zij moest toen voor het eerst lang in de auto zitten ( +/- 1 uur) naar Leusden. Ze gedroeg ze als een volleerde drama-queen. Lekker veel piepen en onrustig heen en weer schuifelen door de auto.

En na de auto moest Kensi ook nog een voor het eerst in de lift dat was ook erg eng. Thuis had Kensi al vrij vlot haar draai gevonden.

 

Maar slapen in de bench, hooo maar. Doorzetten was het sleutelwoord, gelukkig kon ik hierbij ook altijd even terugvallen op Marja & Anita. Na 2 weken zat ik er wel flink doorheen maar eigenlijk gelijk erna liet Kensi het strijden in de bench los en slaapt ze er nu heerlijk in. Al blijft op het grote bed slapen bij de baas toch het allerbeste!

 

Vanaf het dag 3/4 heb ik Kensi gelijk overal mee naar toe genomen van het bos naar het winkelcentrum ontzettend goed voor de socialisatie. Ik heb Kensi gelijk los gelaten in het bos op advies van Marja & Anita. Ik heb gelijk het verstoppen toegepast toen Kensi iets meer op ontdekkingstocht ging in het bos. In het begin vond ik dit best even zielig en twijfelde ik of ik het wel goed had gedaan maar ook hierin stelde Anita mij gerust.

 

Met 9 weken ben ik met Kensi op puppycursus gegaan en wat vond ze het super! Kensi is superleergierig en vind daarnaast spellen met andere hondjes geweldig. Op 3 februari 2018 is Kensi met vlag en wimpel geslaagd voor de cursus. Nu heeft zij even een weekje vakantie en gaan wij 13 februari 2018 starten met de vervolgcursus.

Kensi is een superlief en rustig hondje, een sterk eigen willetje dat wel. Het is heerlijk om te weten dat als je thuis komt zij altijd blij is als je er weer bent. Lekker knuffelen samen op de bank of gewoon lekker spelen. Een Bedrabbled hondje zorgt toch altijd weer voor een glimlach op je gezicht.

Groetjes van Kim en Kensi
Februari 2018

Jeetje wat gaat de tijd hard en wat groeit Kensi snel. De zomerperiode kwam er vrij vlot aan. En Kensi vind het heerlijk om lekker op het balkon te liggen chillen, beetje kijken naar de mensen en de hondjes die bij ons over het plein lopen.  Samen hebben wij inmiddels helemaal onze draai gevonden. In het weekend slapen wij lekker samen uit en als ik iets te vroeg ben dan heeft mevrouw toch best wel een ochtendhumeur (zie foto ).

Af en toe een lekkere stierenpiemel als snack in het weekend moet natuurlijk ook kunnen, maar ik mag dan niet naar binnen van de baas die vind dat het stinkt.

Naast lekker snacken, blijft knuffelen ook nog steeds favoriet. En met iets in mijn bek rondlopen ook, het werken zit wel echt in deze Golden.

 

Na de puppycursus hebben wij nog de vervolg 1 cursus gedaan en succesvol afgerond. Nu doe wij af en toe een speurlesje tussendoor. En in de zomer gaan wij starten met flygility. Soms gaat Kensi ook mee met dogsurvival met de juf van de hondenschool en samen met de baas loop ik lekker hard langs het kanaal. Genoeg beweging dus……….

Doordat Kensi met zoveel hondjes in aanraking is geweest en nog steeds komt is zij supersociaal en was het daarom ook geen probleem om een weekje bij Marja en Anita te logeren toen de baas op vakantie ging. En toen waren er ook nog een puppy’s wat een feest.

Af en toe hebben wij ook lekker onze gekke momentjes, als Kensi mag ‘vechten’ met Opa of als ze mag plonsen in het zwembad bij ons in de buurt, kijken naar de Giraffen in de dierentuin of met een kater nagenieten van je 1e verjaardag, het kan ons niet te gek.

Wij genieten intens van Kensi, een heerlijk lief en sociaal hondje. Wij kunnen ons geen leven meer zonder haar voorstellen.

 

Liefs en een poot van Kim & Kensi

Januari 2019