Fleur Amy

Fleur Amy, We hebben Fleur vernoemd naar haar moeder: Ruth en Amy betekent allebei vriendin! Fleur is een schat van een hond. Het eerst geboren met het gele bandje.

 

Fleur is inmiddels 10 weken bij ons in huis en we hebben nog geen dag spijt gehad. Ze is helemaal opgenomen in ons gezin en iedereen is dol op haar. Iedere dag gaan we met Fleur naar het park. In het begin maar 10 minuutjes en heel vaak, maar inmiddels zo’n 5 x per dag. Een klein of een groot rondje. Ook heeft Fleur toen ze 9 weken was al haar eerste “”duik” gemaakt.

Ze is al meerdere keren mee geweest naar school, waar de kindjes gek op haar zijn. Als je thuis komt, komt Fleur altijd met iets in haar bek naar je toe. Een bal, een knuffel het maakt niet uit. Ze wil spelen!  En als ze er echt zin in heeft gaat ze uitgebreid op haar rug liggen en bromt alles bij elkaar. Een geluid wat niet te omschrijven is maar ze heeft het enorm naar haar zin!

 

Toen Fleur 12 weken oud was mocht ze mee naar de puppytraining. Daar leerde ze heel veel vriendjes en vriendinnetjes kennen. Zodra we het veld op komen is ze niet meer te houden. Dolenthousiast begroet ze al haar nieuwe vriendjes. Ook in het park wil ze met alle hondjes even spelen. Niet altijd gaat dat even rustig en vaak eindigt het spel met Fleur op haar rug, ha ha!! Zo enthousiast ze begint zo stil ligt ze enige minuten later.

Dat Fleur gek is op spelen is dus duidelijk.  Eén van  haar favoriete spelletjes is verstoppertje spelen. Ze gaat dan zitten en wacht het rustig af. We laten haar zien wat we gaan verstoppen en als we dan de kamer rondlopen en op 3 plaatsen gaan stilstaan…. dan komen we bij haar terug. Zoek…  en Fleur gaat vervolgens op alle 3 de plaatsen zoeken en vind uiteraard de knuffel/bal of het hapje dat we verstopt hebben. Iedere dag speelt ze ook tikkertje met de poes. De oudste van bijna 18 is haar geen blik waard. Maar de jongste van 1,5 is haar beste vriendin.  De hele kamer racen ze door… en als poes gauw hoog gaat zitten, boven op de bank is het spel over. Eén keer belandde Fleur boven op de bank. Van schrik keek ze om zich heen, vergat de poes en dacht, waar ben ik??  Ze wist niet hoe snel ze van de bank af moest komen…  slik!

Het mag duidelijk zijn. Fleur is een heerlijke, lieve vriendin van ons allemaal. Tot een volgende keer!

 

Richard, Saskia, Susanne, Angela en Robin, december 2012.