Evy Ice

Hallo, ik ben Evy en ben intussen ruim 10 maanden oud en woon sinds kort bij Rob, Debbie en mijn halfzusje  Indy. Ik heb het prima naar mijn zin en mijn baasjes zijn ook heel erg blij met mij. De (nieuwe) regels in mijn nieuwe huis had ik heel snel onder de knie.

Als de baasjes ’s morgens beneden komen, maak ik altijd veel “lawaai” (een soort uitrek wolvengeluidje). De baas noemt me dan “Dolfje Weerwolfje”. Verder heb ik al vele bijnamen maar dat schijnt normaal te zijn in dit huis heeft Indy me verteld.

 

Ik speel graag met Indy. Ze moest in het begin wel even aan mij wennen en ook aan het delen van aandacht van de baasjes met mij, maar ook dat gaat nu goed. We spelen dan ook veel samen en kijken dan natuurlijk wel wie het sterkste is. Soms wil ik spelen maar heeft Indy geen zin en dat laat ze dan duidelijk merken. Maar “de aanhouder wint” en ik geef niet snel op en het lukt mij dan vaak toch om haar zo gek te krijgen om met mij te dollen.

Ik ben een vrolijke en nieuwsgierige Golden. Vind alles en iedereen leuk en gezellig. Nieuwe dingen vind ik even spannend, maar mijn nieuwsgierigheid wint altijd.

 

Buiten lekker rennen en snuffelen vind ik heerlijk. Ik hou mijn grote zus goed in de gaten en ren graag achter haar aan. Maar als ze wat al te ver weg gaat, ren ik snel terug naar de baasjes want die wil ik niet graag kwijtraken!

 

Ook zwemmen doe ik graag. Iedere (modder)plas is voor mij een feest. Het liefst plof ik daar, als een echte bedrabbled, languit in.

 

Ik ben in de herfstvakantie ook al mee op vakantie geweest. Met de boot naar Terschelling. Dat was best wel spannend maar ook gezellig met alle mensen, kinderen en andere honden op de boot. Op Terschelling hebben we veel gewandeld en gesnuffeld in het bos en op het strand. De zee was ook heerlijk om in te poedelen! Met de baasjes daarna lekker lunchen in een strandtent ging ook prima. De baasjes waren erg blij om te ontdekken dat ze ook met 2 honden naar een restaurant of terrasje kunnen.

Ik heb in de eerste maanden van mijn puppyleven al wat Martin Gaus cursussen gevolgd en ga nu ook met Debbie trainen. In januari start er weer een nieuwe cursus. Tot dan krijgen we een paar privélessen en oefenen we thuis om aan elkaar te wennen.

November 2012

Hallo allemaal,

 

Hier een update van mij. Ik ben alweer ruim een jaar bij mijn nieuwe baasjes en mijn halfzus  Indy en heb het reuze naar mijn zin. Indy en ik spelen nog steeds met elkaar en dagen elkaar ook graag uit. Als we elkaar even niet gezien hebben, moet ik haar altijd eerst begroeten (voor de baasjes) en lik ik haar kop en oren. Knuffelen met Debbie en Rob ga ik ook steeds leuker vinden, maar als ik het echt gezellig vind en nog meer aandacht wil dan doe ik mijn poot altijd over de arm van het baasje die mij al aan het aaien is. Ik lig ook graag helemaal opgekruld in mijn mand (of die van Indy) en soms heel kipzalig lekker op mijn rug met al mijn pootjes in de lucht.

 

Zoals al aangekondigd in mijn vorige bericht ben ik gaan trainen met Debbie. We hebben samen 2 cursussen Gedrag en Gehoorzaamheid gevolgd en diploma B en C gehaald. Dat was erg leuk om te doen en ik heb nu ook een hele fijne band met Debbie.

 

 

 

We vonden gedrag en gehoorzaamheid wat saai worden en Debbie heeft het aangedurfd om samen met mij aan Jachttraining te beginnen (net als Rob met Indy). Stoer hoor, dummy’s apporteren en moeilijke opdrachten doen. In het begin vond ik het wel leuk om naar de dummy te rennen en deze op te pakken maar…..terugbrengen dat was andere koek. Dat vond ik eerst helemaal niet zo’n goed plan en het heeft dan ook heel wat training en geduld gekost voordat ik door had dat dat ook leuk is. Het vrouwtje werd er wanhopig van. Nu breng ik alle dummy’s netjes terug en ga zelfs eerst voor haar zitten zodat ze de dummy van mij aan kan pakken. We gaan nu ook samen met Rob en Indy trainen. Erg gezellig en leerzaam voor mij. Indy kan het al zo goed en dat wil ik ook natuurlijk!

Ik heb afgelopen zomer voor het eerst in een tent geslapen. 3 Weken lang! En iedere week stonden we aan een ander meer waar we dan ook lekker in mochten zwemmen. Ook heb ik voor het eerst in de bergen gewandeld. Dat vonden de baasje wel spannend, maar dat ging heel goed. Wat een geurtjes, spannende paden en fijne bergstroompjes!

Wel gezellig hoor op een camping waar de hele dag mensen voorbij komen. Die moet ik natuurlijk allemaal even begroeten. Alles was leuk aan kamperen, behalve het onweer. Dan kroop ik helemaal tegen de slaaptent aan, zo dicht mogelijk bij de baasjes en als het kon onder een stoel.

 

 

 

Ook heb ik al een paar Waddeneilanden gezien. Heerlijk om daar lekker rond te rennen op het strand en samen met Indy en de baasjes lange wandelingen te maken. Op de boot naar het eiland toe is het wel altijd druk met mensen en ook andere honden. Maar dat maakt me niets uit hoor. Ik vind iedereen en alles gezellig! Ze zeggen dan ook dat ik een echte charmeur ben. Geen idee hoor, ik doe gewoon zoals altijd!

Ben benieuwd naar het volgende uitje waar de baasjes ons mee naar toe gaan nemen? Of misschien wel een diplomadag van de Golden Retriever club…..

 

 

 

Tot later!

 

Pootje van Evy Ice