Djego

Hallo,  ik ben Djego.  Ik ben geboren op 7 december 2014 samen met nog drie broertjes en drie zusjes. Op 28 januari mocht ik met mijn nieuwe baasjes mee naar mijn nieuwe “thuis” in Hall, een mooi dorpje gelegen in Gelderland. Eerst moest nog even mijn “blauwe bandje”doorgeknipt worden en kreeg ik nog een grote knuffel van Anita. We werden uitgezwaaid door Marja en moesten vervolgens anderhalf uur rijden voordat we thuis waren. Ik vond de autorit niet zo fijn en werd behoorlijk misselijk. Tot drie keer toe moest ik overgeven. Het heeft wel even geduurd, maar doordat ik steeds mee moest in de auto, ben ik er nu aan gewend. Thuisgekomen voelde ik me meteen op mijn gemak en had gelijk mijn plaats in huis gevonden. Oh ja, en ik had een beéérehonger!

Ik ben erg leergierig en nieuwsgierig. Op de puppycursus doe ik wat me opgedragen wordt, maar daarna ben ik ook meteen weer afgeleid. Ik vind mensen en dieren enorm interessant. Ik speel graag met andere honden, maar voorbij rijdende auto’s vind ik maar niks! Mijn vrouwtje sleept me overal mee naartoe om aan het verkeer te wennen, maar leuk vind ik het niet. Ik loop graag buiten op het erf rond te snuffelen en alles te ontdekken. Het erf is groot genoeg, en toch vinden mijn baasjes het nodig om flinke wandelingen te maken. Ik vond het wel een beetje griezelig wanneer we steeds verder van huis gingen, maar mijn baasjes zijn doorzetters. Dat is ook maar goed ook, want het gaat steeds beter.

We zijn ook een keer met de lift naar boven en beneden gegaan op het treinstation. De lift trilde wel een beetje (of was ik dat die zo trilde). In de trein vond ik het niet eng, maar op het perron wel met al dat lawaai van die treinen.

Ik ben een echte Bedrabbled hondje die van water en modder houdt. Het liefst een combinatie van die twee. Graven in het weiland vind ik ook een erge leuke bezigheid.  Verder ben ik een grote knuffelkont en houdt ik mijn baasjes lekker bezig, want ik ben gek op spelen, trekken, rennen, alle soorten ballen en…..kikkers.  Volgens mij vind vrouwtje de kikkers ook leuk, want ik moet ze altijd aan vrouwtje geven.

Lekker gespeeld? Eerst eten? Nou vooruit dan, daarna in bad!                                     Weer lekker schoon!

Ik kan goed alleen thuis zijn. Maar mijn baasjes blijven nooit erg lang weg. ‘s nachts vind ik het ook prima om alleen beneden te zijn. De volgende ochtend sta ik wel onder aan de trap te wachten tot er weer iemand naar beneden komt.

Groetjes en knuffels van Djego!!  Tot de volgende keer!

En de groeten van de familie Holdijk uit Hall, april 2015

Djego 6 maanden.

Djego is een echte waterrat. Hij is vrolijk, nieuwsgierig, ondeugend en een grote knuffelkont(-hond).

Hij is graag bezig en zit vol energie.

Hij speelt graag met de bal en vind het leuk als wij die proberen af te pakken.

Djego heeft de puppycursus uitstekend volbracht. Het advies was dan ook om door te gaan met trainen. “wordt een geweldige gehoorzame hond!”

 

Djego is zeker een lieve en gehoorzame hond. Wij volgen nu de jonge hondentraining, maar Djego kan daar zijn energie niet kwijt en hij verveelt zich te pletter. Toch doet hij de dingen die hij “moet”doen goed. En het is goed voor de socialisatie, maar eenmaal thuisgekomen moet hij even lekker rennen en met de bal spelen.

 

Groeten uit Hall

3 juni 2015

December 2015

Djego één jaar!!!!!

Djego en zijn baasjes wensen alle Bedrabbled hondjes en hun baasjes een "Happy 2016" toe!

 

Wij hebben gisteren zijn verjaardag gevierd. Twee jaar alweer.

 

Het gaat goed met Djego. Hij is gek op voetballen. Hij pingelt echt met de bal en vangt de bal op vanuit de lucht. We hadden hem Diego moeten noemen ( Diego Maradona ) i.p.v. Djego.

 

 

Groetjes,

 

Familie Holdijk.

December 2016