Daan

Mijn vriend (Ramon) en ik zijn sinds november 2013 op zoek geweest naar een juiste fokker. Wij wilde heel graag een hond samen. Ik ben als kind opgegroeid met Golden Retrievers, dus ik wist welk avontuur we aan zouden gaan. Wij waren wel van mening dat we graag een hond wilde van een erkende fokker, omdat je de laatste tijd zoveel hoort over broodfokkers. We zijn via de Golden Retriever Club Nederland terecht gekomen bij Marja & Anita. We zijn in November 2014 voor het eerst op gesprek geweest. Onze eerste indruk was er positief! Marja en Anita zijn erg lieve en gastvrije mensen die op een super lieve en interessante manier om gaan met hun honden. Op ons gesprek hoorde we dat we nr. 2 zouden zijn op de lijst voor een Reutje. We waren blij verrast en keken uit naar het moment suprême. Marja en Anita hebben ons ten alle tijden op de hoogte gehouden betreft de vorderingen van Maartje (mama van onze Daan). Maar naast de vorderingen van Maartje en de pups werden we ook op de hoogte gehouden betreft de situatie waarin Marja en Anita zich bevonden. Zo zijn ze in die korte tijd 2 trouwe viervoeters verloren. Maar hebben daar ook weer een prachtig hondje voor terug (Stacey).

 

 

 

En toen de dag dat Anita ons belde met het grote nieuws, de pups waren geboren. Alle 7 kerngezond en wat een prachtige beestjes. Toen ze 1 week oud waren mochten we op bezoek om de kleine schatten te bewonderen.  Hierna volgde nog vele bezoeken. Dan word het aftellen naar de dag dat Daan met ons mee naar huis zou mogen. Op 27 januari 2015 was het dan zover. Daan had in de auto best een beetje moeite om weg te zijn bij zijn moeder, broertjes en zusjes. Hij piepte en werd een beetje onrustig. Eenmaal thuis had hij direct zijn plekje gevonden

Daan hebben wij vanaf dag 1 overal mee naar toe genomen. Wij wonen midden in de binnenstad van Gorinchem dus verkeer, herrie en mensen genoeg. Daan komt zeker geen aandacht te kort. Iedereen noemt hem “de page puppie” van de tv. Iedereen wil hem aaien en dat is alleen maar goed voor de socialisatie. Als zouden we 50 cent per keer vragen als ze hem willen aaien waren we nu miljonair geweest... Ook nemen we Daan geregeld mee naar het schoolplein bij ons in de buurt dat hij went aan het lawaai van spelende kinderen met karretjes e.d. Ook situaties waar hij aan moet wennen, zoals in de auto, in de bakfiets, mee naar de carnavalsoptocht (met veel herrie), de winkels, het bos, de dierenarts, de markt, een restaurant, naar vrienden en noem zo maar op.. Hij doet het super! Gewoon blijven herhalen dat word het steeds minder eng. Iets waar hij in het begin echt bang voor was, een emmer. Dat hebben we opgelost door al zijn speeltjes in de emmer te stoppen. Als hij dan een speeltje wilde hebben moest hij toch zijn neus in de emmer steken. Hij vind de emmer nu totaal niet eng meer.

 

 

Wij genieten enorm van de kleine momenten met onze kleine Daan die enorm snel groot word. Soms is het een doerak en heeft hij zijn dolle dwaze 20 minuten. Dan scheurt hij door de woonkamer en weet hij van gekkigheid niet meer wat hij moet doen. Het enige wat wij doen is dan hard lachen. Je kunt hier enorm van genieten!! Maar nadat Daan zijn dolle minuten heeft gehad of heeft gespeeld met 1 van zijn vrienden of gewoon een lange wandeling heeft gemaakt is hij doodop en slaap hij wel 1,5 uur achter elkaar. Hij slaapt overal en nergens, op zijn eigen plaats in de woonkamer, op de poef, in een grote hoop vuile was van ons en noem zo maar op.

 

Op moment dat Daan bij ons in huis kwam was hij al krant zindelijk. Dat hebben Marja en Anita hem aangeleerd. Super fijn want voor je het weet laat de kleine z’n kontje zakken en ligt er alweer een plas op de krant. We hebben Daan mee naar buiten genomen na iedere keer dat hij had geslapen, gegeten of gespeeld en zo is Daan al heel snel zindelijk geworden.

Na één week sliep Daan de nacht al door. Als hij moest plassen piepte hij een keer en dan wisten wij dan hij naar buiten moest. Soms erg vermoeiend om s’ nachts je bed uit te moeten maar het is de moeite waard. Want Daan was na een aantal weken volledig zindelijk. zelfs de kranten waren het huis uit. Dan had de krant trouwens ook geen zin meer want die verscheurde hij volledig tot kleine snippers. Daar is hij trouwens nog steeds gek op, kranten tijdschriften o.i.d. hoeft niet in z’n bereik te liggen want je bent het kwijt, zo ook het tijdschrift wat we van Marja en Anita hadden gekregen (Ha die pup).

Wij genieten enorm van Daan en wij hopen dat alle baasjes dit ook doen van hun trouwe viervoeter!

Dieuwertje, april 2015

 

 

 

Daan is op 26 april 2015 clubkampioen Exterieur Puppyklasse 2015 geworden bij KC Gorinchem.

Zomer 2015

 

Er zijn honden die van modder houden en er zijn "echte" Bedrabbled honden. Tja en Daan is een echte.