Cooper Milan

Hallo, ik ben Cooper. Mijn baasjes wilden mij Cooper noemen of Milan. Marja en Anita zeiden dat Bedrabbled Cooper op de stamboom niet kon. Er was al een Bedrabbled Cooper. Toch vonden mijn baasjes Cooper  leuker dan Milan. Nu heet ik officieel Bedrabbled Cooper Milan. Maar iedereen zegt gewoon Cooper hoor.

 

Ik woon bij Bert, Mieke, Laura en Romy in Koog aan de Zaan. Eigenlijk heb ik een leven als een prins. Het eten is hier geweldig.  Elke dag Duck en elke week een zoute haring. Zeg nou zelf welke hond krijgt dat. Bert houdt van lange wandelingen en ik begeleid hem zal maar zeggen. Ik vind het zo sneu als hij door regen en wind alleen naar buiten moet.

 

Soms hebben Bert en ik wel eens een verschil van mening. Ik zal een paar voorbeelden geven. Bert heeft een strak grasveldje in de tuin. Gewoon een beetje saai eigenlijk. Maar Bert maait en sproeit  zodat het helemaal perfect is. Tja….ik heb er voor de variatie een mooie ronde kuil in gemaakt. Mieke zat lekker te lezen op de bank en ik had even toch geen andere bezigheden. Maar toen Bert thuis kwam van zijn werk was hij woedend. Snap je dat nou? Maar goed ik heb het hem vergeven.

 

Als ik wil zwemmen achter een pracht eend aan, dan wil Bert steevast naar huis.  Bert begrijpt gewoon niet dat ik een jachthond ben.  Ik moet gewoon achter de eendjes aan. Mijn opa is een goede jachthond en mijn moeder kan ook niet anders  als ze eendjes ziet. Bert zegt dat ik niet luister. Grappig hé? Ik luister wel, maar geef Bert gewoon niet altijd zijn zin. Dat moet kunnen als je vrienden bent.  Want tenslotte is Bert mijn beste vriend. En zijn Mieke, Laura en Romy mijn beste vriendinnen. Als ze thuiskomen ben ik altijd blij en begroet ik ze zeer uitbundig.

 

We gaan af en toe ook met de caravan op pad. Ik ben zelfs al in Frankrijk geweest. Eigenlijk heb ik een leven als een hond in Frankrijk.

 

Cooper, juli 2011

 

Hier weer een berichtje van Cooper.

 

Het gaat geweldig met me ik heb zo’n geweldig adres op de Turfakker en mijn baasie zegt dat ik al hartstikke goed luister. Om een voorbeeld te geven als ik nog even lekker wil zwemmen en het is al avond dan zegt baasie "nu niet want dan droog je niet meer op voor het slapen gaan" en dan luister ik keurig, goed he’.

 

Een paar weken geleden lekker op het strand geweest heerlijk gezwommen en mooie foto’s gemaakt alleen baasie kan ze nergens terugvinden. Daarna heb ik in IJmuiden een lekker harinkie gehad, heerlijk. Ik lig nu lekker te rusten want we zijn vanavond in de stromende regen buiten geweest , heerlijk was het.

 

Heerlijk was ook de inhoud van de pan op de foto, maar ik hou het toch maar bij mijn DUCK, dat is ook beter voor mijn darmgestel maar voor de foto was het wel een leuk plaatje.

 

Nou de groetjes van Coopertje en tot de volgende keer!

 

September 2011

 

Hallo allemaal,

 

Even een berichtje van mij uit Koog aan de Zaan. Ik heb het nog steeds naar mijn zin. In februari heb ik genoten van de sneeuw. En mijn beste vrienden Bert, Mieke, Romy en Laura hebben ook genoten. Er was slechts één minpuntje: de dooi! Toen kon ik niet overal loslopen. Er is hier zoveel water en mijn beste vrienden waren bang dat ik door het ijs zou zakken en zou verdrinken.

 

Bert heeft een stang besteld voor aan zijn fiets. Nu het voorjaar begint, gaan we lekker fietsen. Maar hoe dat gaat dat vertel ik de volgende keer.

 

Cooper Milan, maart 2012

Hallo allemaal,

 

We hebben het voor elkaar hoor! Mijn beste vriend Bert en ik gaan elke dag fietsen. We vinden het allebei hartstikke leuk. Als Bert zegt zullen we gaan fietsen, dan begin ik al te piepen van blijdschap. En als ik het een beetje warm heb gekregen, dan mag ik van Bert ook nog even zwemmen. Wie weet ga ik volgend jaar samen met Bert de triathlon doen.

 

Groetjes,

Cooper Milan, maart 2012

Hallo allemaal.

 

Op 28 september 2012 heb ik gezwommen in een echt zwembad! Elke laatste dag van het seizoen mogen honden in zwembad de Crommenije komen zwemmen. Leuk hoor! Er waren 72 honden. Ik ging heel hard janken van blijdschap. Er waren heel veel ballen die ik mocht apporteren. En regenen dat het deed. Maar dat mocht de pret niet drukken. Thuis heb ik wel een hele septic tank vol met chloorwater gepiest.

Ik ben ook nog steeds graag in de tuin. Achter de schuur heb ik zelfs mijn eigen stukje tuin.

Jullie horen nog van mij.

Groetjes,

Cooper Milan, oktober 2012

 

Het gaat goed met mij. Ik ben deze zomer mee geweest met de sleurhut naar Kroatië. Op de camping hadden ze zelfs een douche speciaal voor honden. Heerlijk was dat met dat warme weer. En ik ben ook met een bootje mee geweest in Nederland. Zeg nou zelf, heb ik geen geweldig hondenleven?

Groetjes,

 

Cooper Milan, september 2013

 

 

Hallo allemaal,

 

Het is een flinke tijd geleden, maar het gaat goed met mij.
Ik ben met mijn baasjes verhuist naar een appartement.
We wonen er nu ruim een jaar. En ik heb het daar ook naar mijn zin.

 

Groetjes,

Cooper Milan, april 2018