Bente

Inmiddels al weer bijna een half jaar oud is ze, onze Bente.  En wat zijn we blij met haar.

 

Vorig jaar oktober moesten wij heel plotseling afscheid nemen van onze Golden Retriever Floor. Na een hele verdrietige periode was het voor ons snel duidelijk dat we dolgraag weer een nieuwe Golden wilden. Al snel kwamen we in contact met Marja en Anita.  Wat een lieve mensen. Zij hadden werkelijk alles over voor hun honden.  We hadden gelijk een goed gevoel bij deze fokker. Het was na onze eerste kennismaking al snel besloten, wij wilden dolgraag een pup van Ruth.

 

Op 1 december kregen wij bericht: Ruth was bevallen van maar liefst 10 dametjes en een heer. Na de geboorte bezochten wij nog een aantal keren de pups.   Wat waren ze schattig. En eindelijk op 21 januari was het zover: Bente, het hondje met het lila lintje, mocht mee naar huis.

 

De eerste dagen was alles nog even wennen: Bente wilde geen bandje om haar nek  en vond iedere scooter of fiets al heel spannend. Ook slapen in haar bench was dood eng. De eerste nachten heeft ze ons lekker wakker gehouden.

 

Maar deze jonge dame leert snel en blijkt slim en heel sociaal te zijn. Binnen enkele dagen kende de hele buurt haar. Heel nieuwsgierig beleeft ze de wereld om haar heen.

 

Inmiddels woont ze al weer een maandje of 4 bij ons en is helemaal thuis. Ze is dol op de tuin waar ze het liefst de hele dag in rond rent en met takken sleept. Ook achter de kippen aan zitten is een hobby van haar. Wandelen is altijd een feest, lekker rennen en stoeien met andere honden.  Ook zwemmen had ze snel door, ze duikt nu in iedere plas en gaat achter de stok of soms de eenden aan. Daarnaast is ze super lief en heel gehoorzaam.  Vanaf het begin hebben wij haar los laten lopen in het bos of park. Ook al loopt ze soms best een eindje bij ons vandaan op het moment dat we haar roepen is ze er.

Ook op de puppycursus, die wij inmiddels met succes hebben afgesloten, was ze het beste hondje van de klas. Inmiddels doen we de basiscursus en ook daar doet ze het prima.

Al met al zijn wij dolblij met deze vrolijke en sociale hond.  We hopen dan ook nog heel lang van haar te kunnen genieten.

Marja en Anita heel erg bedankt dat wij in aanmerking kwamen voor zo’n lieve en sociale hond. Ze zal een heerlijk leventje bij ons hebben.

 

Groeten Maurice en Anita

Mei 2015

 

 

December 2015

Bente is echt een schatje, we zijn heel blij met haar. Ze is vanaf het begin heel gehoorzaam. Ze loopt altijd los, maar wanneer ik haar roep komt ze gelijk. Ze jaagt lekker achter de eenden en fazanten aan, en heeft inmiddels echt haar favoriete honden vriendjes. Ze is wat onderdanig naar andere honden toe, maar dat is het aard van het beestje. Ze gaat ook een paar keer per week mee met de hondenuitlaat, vindt ze helemaal geweldig!

 

Ze is, voor zover wij weten, gezond.

 

Ze is echt een heerlijk hondje. Iedereen vindt haar lief en schattig. Het is ook echt een dametje. Ze ligt niet echt in de modder te rollen ( in tegenstelling met de meeste Goldens) maar ze duikt wel graag het water in en zwom al snel, en heel netjes.

 

Kortom een heerlijk moppie.

 

Groetjes, Maurice en Anita

December 2015