Bedrabbled
Golden Retrievers

Honden zijn het gelukkigst als ze iets te doen hebben. Helaas zijn er nog te veel baasjes die denken dat vier keer tien minuten uitlaten wel voldoende is. Elke dag minstens een uur loslopen is voor een Golden Retriever heel belangrijk. En de wandelingen zijn voor de baasjes ook leuk en gezond. Onze honden gaan dan ook elke dag naar het bos of het strand. Ze vinden het heerlijk!

 

Het bos

Aan zee

Ook als het ijskoud is.

Naast de dagelijkse losloop wandelingen lopen onze honden ook graag mee aan de step. De step is ook handig als de honden loops zijn. In die periode kunnen ze niet los, maar moeten ze wel hun energie kwijt. Het grote voordeel van de step is dat je zelf contact hebt met het wegdek en ook gemakkelijk bij de hond kan komen.

 

 

Onze Goldens zijn allemaal familie van onze eerste hulphond Queen. Ze lopen allemaal vanaf 10 maanden dagelijks mee aan de rolstoel.

 

Naast apporteer spelletjes buiten, spelen we ook met het speelgoed van Nina Ottosson binnenshuis.

De honden moeten vakjes openen om bij een beloning te komen. Het nadeel van het speelgoed is, dat als ze eenmaal weten wat ze moeten doen, het voor hen geen uitdaging meer is. Natuurlijk blijven ze wel enthousiast, er zijn tenslotte koekjes te vinden.

 

We trainen natuurlijk ook met de honden. Ze moeten tenslotte wel netjes opgevoed zijn.

 

We komen eigenlijk nooit op een show. Daar ligt ons hart niet.